*/

27.6.00

Promoční projev

Vaše Magnificence, vážený pane prorektore,
Spectabilis, vážený pane proděkane,
Honorabiles, vážení pánové děkani,
Vážení pedagogové, drazí prarodiče, rodiče, kamarádi, milí hosté.

Dnešním dnem jsme zakončili studium na Fakultě informačních technologií a já jsem velice ráda, že Vám mohu jménem právě promovaných inženýrů velice poděkovat. Nejdřív bych poděkovala všem pedagogům, kteří se nám snažili různými a jejich vlastními způsoby předat co nejvíce informací a kteří nám vytvořili podmínky ke kvalitnímu vzdělávání.

Velký dík patří také kamarádům, přátelům a blízkým za jejich obětavost a pomoc ve svízelných situacích. Podporovali nás ve stresových situacích před zkouškami a byli silnými spojenci při následných oslavách.

Poděkujme si také mezi sebou při řešení úkolů během studia týmovou prací. Na začátku studia jsme si sice byli konkurenty, ale s postupujícími ročníky jsme se stmelovali jako kolektiv a pomáhali jsme si navzájem.

Největší dík však patří našim prarodičům, rodičům, sourozencům a partnerům. Byli to oni, kteří nám věřili i ve chvílích, kdy jsme si přestávali věřit sami. Často nám radili a na základě jejich rad jsme se rozhodovali v dalším postupu a životních situacích. Děkujeme vám proto z celého srdce za možnost studovat, kterou jste nám poskytli, za zázemí, které jsme měli, když jsme přijeli domů, za psychickou podporu při učení a také za finanční příspěvky, které nám usnadnily studium a studentský život.

I když vás možná někteří ze zde přítomných mužů pořádně neobejmou nebo neprojeví takovou radost a dojetí, jak to děláme my holky, věřte, že jsou Vám velmi vděční a jsou si vědomi, že fakt, že se stali inženýry, je i vaše zásluha.

Dnešním dnem se většina z nás loučí s vysokoškolskou půdou, někteří i s městem Brnem a já jim přeji, ať se jim v dalším životě daří minimálně tak jako tady na fakultě. Někteří z nás na fakultě zůstávají na doktorském studiu a těm přeji, ať své znalosti dále rozvíjejí a dále se s chutí vzdělávají. Nám všem pak, abychom poznatky a znalosti uměli zúročit a aby se nám vedlo co nejlépe. Nikdy nezapomeneme na léta strávená na škole, na studentský život a na kamarádství, které jsme prožili.

Děkujeme vám všem za účast na dnešním slavnostním aktu a za to, že jste věnovali svůj čas abyste mohli tyto chvíle prožít s námi.