*/

29.1.06

Prázdniny

Hello everybody, I´m enjoying my vacation and practice my English. I´m "good" in speaches, you know me ;-), but in written English... not my hobby. So now in Czech for my non-english speaking friends.
Užívám si prázdnin... hlavně jsem doma ten týden potřebovala vyprat všechny věci a nakoupit potřebné na onu dlouhou cestu do Holandska. Tohle je vlastně poslední příspěvek z ČR, příště už jen z ciziny, ale nebojte, určitě to přečtete, budu psát z vlastního notebooku. :-)))
Přikládám pár fotek z hor, byli jsme zrovna dneska boardovat se Evičkou a kamarádem Michalem kousek od Ostravy na malém kopečku u Čeladné. Navíc bylo slunečno, takže nebyla ani moc zima a bylo fajn.
A co ještě dělám, že se doma tak flákám? Byli jsme se ségrou pařit na Stodolní v Boomerangu, kdo zná, ví že je to pohodový klub a ještě ho navíc trochu předělali, takže je tam více místa na tancování a fajn lidi. (Kromě těch cikán... pardon, občanů tmavé pleti, kterých je v Ostravě podle mého názoru přemnoženo :-/).
Taky jsem si pinkla volejbal a poseděla s pár lidma v hospůdce, takže se snažím, aby mi nebylo moc smutno. Protože věřte, že nejvíc mi chybí zpívání a VY moji milí kamarádi!!
Ale naštěstí sestřička i lidi tady doma mě zaměstnávají. ;-)

So, have a nice evening, guys! And I hope that I will see some of you this Wednesday to say bye and get a big kiss. :))

ski centrum Opálená v Čeladné

sestřička Evička

a já (v nové bundě) :)

19.1.06

Profesionálové třeste se!

Hurá hurá, máme za sebou první (a poslední) koncert. Akce se moc povedla, ještě teď mě bolí hlava. :) Po večerním rozezpívání, kde jsme si naladili hlasy a většina i dobrou náladu, jsme se přesunuli do klubu Na cestě.
Hostů tam bylo mnoho, ale nenásilně jsme je vytlačili, aby si mohli sednout naši kamarádi, kteří nás přišli morálně podpořit a potěšit.
Zpívat jsme začali dřív než se obsluze klubu zdálo, a proto nám do našeho projevu řekli také pár "vřelých" slov. Byla to chyba v komunikaci, ukázalo se, že jsme se s majitelkou domluvily každá na jiný čas začátku. Ale nakonec se atmosféra uklidnila, v první části jsme zazpívali pět skladeb. Sice hned první písnička byla na parodii Mahnamahna - Muppets Show (někdo píše jen ManaMana, ale znáte určitě všichni, byl to náš záchranný Vichr z hor), ale Ondra nás i sebe zachránil. :)
Trému jsem měla ze začátku, občas u pomalejších písniček mi zavibroval hlas, ale po dvou dalších skladbách už to bylo fajn a já jsem si to užívala. Pak jsme pozvali hosta Vaška, který zahrál 4 skladby na klavír (Chopina, Buggati step od Ježka aj.) a nastoupili jsme na druhou polovinu našeho miniprogramu. To už byly polosólové skladby v menším obsazení a ty se povedly úplně nejvíc. Kluci fakt děkuju, zpívalo se mi s váma moc krásně. Snad i posluchačům jsem předala tu radost a fajn pocity, které jsem při tom prožívala. Proto jsme to celé dělali, no ne? :) Měli jsme nacvičené ještě 2 skladby, ale některým se do toho nechtělo jít, tak se zrušily.
Podle mě byl koncert příliš krátký, ale přeci jen jsme se nakonec zmohli na přídavek a tím alespoň pohodově ukončili koncert. :)
Fotky mé milé spolubydlící se moc nepovedly, tak se snad časem dostanu k lepším verzím, každopádně mrkněte alespoň na pár z nich, ale snad se povede i video. Naplánované jsem to neměla, ale děkuji Chiprovi!! :)
Na závěr děkuji všem mým kamarádům i známým od spoluzpěváků, kteří se přišli podívat na to, co neustále děláme ve volném čase, že na ně pořád nemáme čas. Že se zajímají o to, co nás tak baví a že nás podpořili potleskem, i když to nebylo dokonalé. :) A vřelé díky všem spoluúčinkujícím, prostě celému PAKOSu, že se to nakonec podařilo a snad z toho mají alespoň poloviční radost jako já, protože tohle za to opravdu stojí! :)

PAKOS - Kristýnka, Julia, Alenka, já, Bára, Stano, Ondra a Jakub (zleva)

Danny Boy v malém obsazení

14.1.06

Pozvánky na akce

Kamarádi moji milí, jelikož se mi pomalu zkouškové blíží ke konci (zatím nemám 2 zkoušky), tak už jsou naplánovány akcičky i pro širokou veřejnost. První pozvánka je na hudební večer vokální skupiny, ve které zpívám s dalšími 7 lidmi. Snažili jsme se naučit pár písniček, které se nám líbily, něco ve stylu spirituálů, jazzu, swingu a slaďáčků. :) Část večera, který budeme zpívat, se prosím snažte předat nám pohodovou atmosféru, protože budeme nervozní, tak aby to šlo poslouchat. :) Dále se můžete těšit na skladby, které zahraje náš host Vašek Valenta na klavír. To si snad užijeme všichni. ;-)


A hned následující den se můžete odreagovat na akci v klubu Mersey, kde se sejdem kolem 21 hodiny, budeme mít rezervovány nějaké stoly a kdo má rád Oldies, dobře se s náma vyblbne. ;-)
Pozvánku na tuto akci naleznete také na mých kolejních stránkách zde.
Doufám, že každý přijde s dobrou náladou. ;-) Přeji fajn víkend s relaxem a brzy naviděnou.

7.1.06

Bramboráková párty

aneb páteční posezení s dobrým jídlem, pitím a hlavně fajn partou lidí. Nejdřív Mirek-můj platonický manžel (na obr.) koupil suroviny, naškrábali jsme brambory a šlo se smažit. Pilo se jen málo, užívali jsme si atmosféru poklidného a příjemného večera. Když se usmažily bramboráky ze 3 kg brambor, přesunuli jsme se na pokoj a začlo se pořádně zpívat.

smažení bramboráků, aneb jak prohlásila má spolubydlící Marťa ideální domácnost :)

Osazenstvo (další 4 lidi, kteří se nevešli na foto :) ) bylo snad také spokojeno a ačkoli jsme šli spát brzy, někteří z toho měli noční můry... To asi z toho zpěvu, budeme se muset polepšit. :)

3.1.06

Novoroční předsevzetí?

Vítejme v Novém roce 2006. Je to hrůza, jak ten čas letí, člověk se ani nenaděje a zase je konec semestru. U mě celkem úspěšného musím podotknout, ale nechvalme semestr před zkouškovým... :)
Na Silvestra jsem strávila příjemné chvilky s kamarády ze sboru, kdy jsme byli pozváni k Jakubovi (bas + FIT) na Bystřičku. Sešel se nás velký počet a musím pochválit, že každý přinesl akorátní množství alkoholu. :)) Výborná byla hlavně slivovice a kalvádos. O půlnoci na vítání nového roku jsme vylezli na (asi největší - ale možná to bylo jen tou mírou alkoholu, že jsme se tam někteří nemohli vyškrábat) bystřičský kopec, bouchli šampáňa a hromadně si přáli, objímali se a sledovali ohňostroj. A taky se pořádně vyblbli ve sněhu, kterého bylo strašně moc a bylo to strašně prima, i když jsme byli mokří až za kalhotkama. :)) Posudťe sami z obrázků:

Nejdřív se pěkně pilo, pak se na kopci dělala "oslava" a pak se blbo ve sněhu... kdo je správnější sněhulák? :o)

Novoroční předsevzetí už si nedávám, ne že bych byla se vším spokojená, ale jsou to drobnosti, které si změním i bez předsevzetí. :)
A teď hurá do učení, protože chceme mít zkouškové brzo za sebou, že? ;-) Hodně štěstí!