*/

12.8.06

zase výletování

Jelikož mi cestovatelská vášeň nedá sedět na jednom místě, musela jsem přes týden odjet se sborem do pardubického kraje, přesněji do města Polička. Od neděle sice pršelo, ale v denním nácviku 6-ti hodin nám to jen pomohlo, abychom se naučili 3 nové cykly, které budeme prezentovat na nejbližších koncertech v září. Jedna věc je od Zdeňka Lukáše Requiem, které je známé, další od K. Pendereckiho De profundis, což je úžasná kompozice pro 3 sbory (my to zvládnem sami ;-)) a v chrámech či takových jeskyních (snad to vyjde), bude znít úplně nadpozemsky. A posledním kusem je Mše (klasika - Kyrie, Gloria, Sanctus, ...), kterou napsal G. Rossini. Takže zase jiné nastudování, tentokrát je mše pro sólisty, 2 klavíry a harmonium a sbor. Je úplně úžasná, hlavně fugy. No, milovníci Händela se mají na co těšit, je to dost podobné, i když ne v takovém rozsahu. Taky proto se mi to moc líbí. :)
Během upršených dnů jsme naštěstí měli možnost vyblbnout se v tělocvičně, takže jsme hráli volejbal, házela jsem si baskeťákem na koš a prováděli jsme i atletické výkony přes kozu, na kruzích apod. :) Ve středu se udělalo celkem prima počasí = nepršelo!, takže byl vyhlášen volný den určený pro výlety. Přidala jsem se ke skupině nejakčnějších lidí z našeho sboru a dle plánované 30km trasy jsme vyrazili na túru do Žďárských vrchů. Prošli jsme z Oldříše přes Telecí, Pustou Rybnou, podívali se na Zkamenělý zámek, Karlštejn (pouze kaple - ne KARLŠTEJN :)), Devět skal a najedli se v hospůdce v Křižánkách a už jsme přes Svratku spěchali na poslední vlak, který jel zpátky do Poličky. Celkem jsme ušli 37 km a jakmile jsme se museli po pivečku na dobrou noc zvednout, abychom došli na ubytovnu, nohy už málem nesloužily. :) Ale výlet to byl výborný, počasí vydrželo.
Zato dnes, kdy jsem se vrátila ze soustředění se sluníčkem, mraky se přihnaly pěkně rychle. Se Zbyňou jsme naplánovali celodenní výlet na kolech. Vyjeli jsme dopoledne, vzali jsme to kolem príglu (Brněnské přehrady), konečně jsem navštívila i hrad Veveří, tyčící se na kopci před Veverskou Bitýškou u přehrady, kde bohužel nebyly žádné slavnosti, ale i tak stála návštěva za těch 5,- korun vstupného. :) A pak jsme jeli přes Chudčice a Čebín do Drásova. Volejbalová družstva z okolí měla tradiční sobotní turnaj, tak jsme si dali pauzu, pivko a povzbudili Zbyňovy kamarády. Na cestě zpátky, ale hned u Malhostovic nás přepadl deštík, který se změnil v pěkný lijavec. Před Lipůvkou jsme to švihli na Kuřim, kde si dali večeři a hlavně něco na zahřátí, a jako ostudy se už z Kuřimi svezli vlakem do KrPole. I tak jsme byli mokří až v batohu. Takže celkově jen kolem 36km.
A jelikož teď už zase bude asi pořád jenom pršet, zbývá ten squash či ping-pong. :) Těším se na výzvy! Pěknou neděli a zase na slyšenou! :-*