*/

1.6.08

Léto je tady

Poslední příspěvek Ohlédnutí za procestovaným dubnem byl nabitý zážitky a cestováním, oproti tomu květen byl spíš běžným životním cyklem v Brně. :-) Připravovali jsme zkoušky pro studentíky, uzavírali jsme známky, dokončovaly se bakalářské, diplomové práce a posudky na ně. I já jsem zvládla udělat zkoušku z angličtiny a rozpravu k disertaci, což byla obávaná prezentace před celým ústavem. Do termínu prezentace mé a mých kolegů z kanceláře se však připletly přijímačky pro studenty do bakalářských oborů a tak příprava, zahrnující tvorbu šablony pro naši skupinu HPC (High performance Computation), tvorbu krásných grafů a řešení diferenciálních rovnic a nervozitu, byla pro náš dobrý pocit. Přednášeli jsme jen pro třetinu lidí, takže to nebylo tak stresující a otázky disertability jsme zvládli. Zapít to bylo potřeba, zašli jsme si s Martinkou na panáka a večer jsem si to oslavila ještě ohňostrojem na príglu.
A jak již naznačuje titulek, máme tady léto a pro mně to znamená, vytáhnout kolo a jezdit na výlety, na koupaliště, na beach, no prostě paráda.
Doporučuji trasu na Nový hrad nad Adamovem, z Brna a zpět je to cca 60km, většina cesty je lesem (spíš pro treky nebo horáky) po turistických nebo lesních cestách. Vyrazili jsme s Chiprem před polednem a bylo pořádně vedro, takže jsme cestou zvládli asi 3 kofoly. Na Novém hradě nás po strmém kopci čekal příjemný šenk, strážnice s výhledem do okolních lesů, pěkná dokreslující hudba a klobása na oběd, moc prima to bylo.



Do Adamova mohou "nekolaři" dojet vlakem a pak si udělat lehký výlet pěšky na hrad, je to tam kousek, po cestě dost hospod či šenk. Chipra napadlo udělat akci na hradě, což nám také paní šenkýřka potvrdila, že je možné, jen spát na hradě se nemůže, pokud si to tam člověk nepronajme (5000,- za noc pro všechny). Což by se dalo, kdyby se sešlo dost lidí. Není však problém dojet tam, udělat oheň, pít pivko (Kvasar, Kern za prima ceny) a pak přespat pod širákem na louce před hradem. Uvidíme.