*/

30.11.08

Stěhování

Celý minulý týden se Zbyněk účastnil konference, kterou pořádala jeho fakulta. Nic za to platit nemusel a dokonce se během dne pěkně najedl, protože měli přestávky na kafíčka a sušenky a oběd byl formou rautu. V pátek pak byl oběd uspořádán i formou párty na blízkém náměstíčku, kde byl rautík, klobásky, masíčko, pivo a víno zdarma, takže jsem se nenápadně vmísila a docela pěkně jsme se ve dvě hodiny odpoledne přejedli a přiopili. :-) Samozřejmě náhodou jenom mě musel ve frontě na raut zastavit nějaký přisleplý Číňan a ptát se mě, jestli pracuji pro AUT... hmmm, tak jsem zablekotala něco o PhD student. ;-) Pak jsem ale byla představena Zbyňkovu vedoucímu a ten nám popřál, ať se dobře najíme, takže jsem pozvání měla schválené. ;-)

Pája s pívíčkem a kiwíčkem

O víkendu se konečně přiblížil den, kdy se uvolnil náš zarezervovaný pokoj v novém ubytování a my jsme se mohli pohnout z nepřívětivého domova. Zhoršené podmínky přibývaly a tak nebylo nic jednoduššího, než se přestěhovat. Nejen že nám na začátku majitel zatajil, že musíme připlácet extra za Internet (nemalou částkou) i za pračku, která byla přímo v domě, ale ukázaly se negativa domu - hlučný, stále zabordelený "hostel" bez služeb. Nyní jsem však v šestém nebi... k tomu sedmému mi ještě chybí pouklízet kuchyň, protože usazený prach a upatlaná lednička, spotřebiče a poličky vadí dokonce i Zbyňkovi. Navíc je v ceně, která je nižší než v předchozím ubytování, i praní a téměř neomezený Internet. Téměř neomezený znamená 20Gb za měsíc, který prý nikdy nepřevýšili. Hehe, to tu neměli nás. ;-)
Majitel Číňan Victor, který tady bydlí, se o dům moc nestará, ale vypadá to, že občas uklidí a zatím nám ve všem vyšel vstříc, dokonce nás i přestěhoval. Kupodivu jsme zaskládali kufr i zadní sedadla. :-) Dům je ještě kousek dál od centra, takže Zbyněk si šlápne na autobus cca 15 minut pěšky, aby ušetřil za jednu zónu navíc a já si šlápnu o pár minut na kole navíc. Máme sice adresu na hlavní ulici, ale z hlavní se sjede úzkou cestičkou mezi ruským ortodoxním kostelem a farou mezi domky a žádný hluk zde není slyšet. Tedy žádný hluk z ulice, protože naproti je obrovské hřiště pro děti, na fotbal, dokonce venkovní bazének, takže jsou slyšet děti.
Dům má dvě patra, my jsme společně s japonským párem a Číňanem nahoře, dole jsme potkali ještě dalšího Číňana a Brazilce. Ještě by tu měl bydlet jeden člověk.

vstup do druhého patra, přímo naproti je náš pokoj, z místa odkud fotím je koupelna

Zbyňkovi je postel trochu malá ... :(
Dnes jsme ještě museli vyrazit koupit polštáře a povlečení, protože ač jsme si povlečení prozíravě přivezli, evropské rozměry dek a prostěradel tady nepoužívají.

pokoj z postele

snídaně informatikova :-)

koupelna, v druhém koutě vana

Na výlety tedy přes víkend nebyl čas, Zbyněk včera strávil den opět na univerzitě, jen dnes si udělal výlet za kolegy z volejbalu na aucklandskou pláž s beach volejbalovým centrem. Příští víkend už snad budeme mít auto, takže vyjedeme někam dál...